In het kort

Evelien Scheers zingt met het hart op de tong en rockt met haar hoge hakken in de klei. Een dame met stevige Nederlandstalige nummers die je kan laten stuiteren of je subtiel knock out kan aaien.

Soms komen dingen ineens samen en klopt het gewoon. Zonder dat er een bewuste handeling aan vooraf gaat. Energie stroomt in de juiste richting en daarmee is de koers bepaald.

Vanaf zeer jonge leeftijd schrijft Evelien haar eigen nummers, maar tot voor kort was dit altijd in het Engels (denk op 8-jarige leeftijd vooral aan teksten als “Oh I love you and I miss you so”, maar toch, het was altijd in het Engels).

Begin 2014 kreeg Evelien’s leven een nieuwe wending, ze ontdekte de muziek opnieuw. Voor het eerst in haar leven vormden de klanken tijdens het schrijfproces Nederlandse woorden in plaats van Engelse. Geen bewuste keuze, het ontstond zo. Blijkbaar was zij er klaar voor om nummers van nog dichterbij te schrijven, zich zo kwetsbaar op te stellen dat het in het Nederlands kon.

Evelien schreef de liedjes op het album in vier maanden tijd. Om het weekend, als zij de kinderen naar hun vader bracht, reed ze gelijk door naar de studio in Arnhem. Studio Het Lab, waar Evelien haar eigen medicijn voor een goede balans in het leven maakte.

Evelien Scheers was 12 jaar toen zij haar eerste optreden met een band had, op het Stadsfeest in Doetinchem. De band Intuition (later WYSIWYG) was jong, maar maakte flink wat kilometers in binnen- en buitenland. Daarna zong Evelien een aantal jaren bij Charing X (o.a. Nighttown, Gelredome, Curaçao, 3FM) en Monotypes (o.a. Tivoli) om vervolgens in 2007 te starten met schrijven van nummers onder de naam Avalene. In dat jaar won zij de titel Beste Singer/Songwriter van Gelderland.

Het album ‘Terug naar mij’ komt uit op 3 april 2016. Helemaal in het Nederlands dus, zoals de titel al doet vermoeden.

info@evelienscheers.nl

 

Evelien_lasashka photography_06       Evelien-Scheers1.png     Evelien_lasashka photography_16       Music Scene Doetinchem,